Laser epilation of a woman

Лазерната епилация и ползите от нея

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е техника за трайно обезкосмяване, която работи на принципа на селективната фототермолиза. При нея светлината на лазерния лъч се насочва към космения фоликул, като атакува неговия пигмент. Целевите косми се разрушават при абсорбацията на светлината от меланина и трансфера ѝ в топлина. При правилно извършена процедура околните тъкани остават незасегнати.

Подходяща ли е кожата ми за епилация с лазер?

Лазерните процедури с FOTORA лазер са подходящи за всякакъв тип кожа и окосмяване. Всички типове кожа по Скалата на Фицпатрик могат да бъдат третирани с диодния лазер.

Скала за фототип кожа

Диодната система ФОТОРА позволява работа с три вида дължина на вълната.

755 nm – третиране, подходящо за хора със светла кожа и тънки косми. Присъщо за тази дължина на вълната е по-силната абсорбация на енергията от меланина и по-слабото проникване.

808 nm – подходящо за по-тъмна кожа, със средна абсорбация на меланин и дълбоко проникване. Осигурява най-дълготраен ефект. Процедурата с тази дължина на вълната се смята за „Златен стандарт“ в лазерната епилация.

1064 nm – подходящо за хора с много тъмна кожа и здрав косъм, заради по-слабата абсорбация на меланин. Осигурява най-дълбоко проникване.

Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже, като не се прилага в случаи на дерматит, екзема, хепатит или при бременни жени.

Как протича лазерната епилация?

Иновативна технология на FOTORA лазер позволява процедури по лазерна епилация през всички сезони. Лазерът е подходящ за работа през лятото, включително и при кожа с тен.

Ден или два преди процедурата трябва да премахнете космите от мястото, което желаете да третираме. Желателно е това да стане с бръсначка или депилиращ крем, но в никакъв случай с епилатор, кола маска или пинсета. Това ще попречи на лазера за разрушаването на фоликула.

В процеса на обработка на кожата с лазер повечето наши клиенти не чувстват болка или раздразнение. Това се дължи на охлаждащата система на FOTORA LASER, която поддържа ниска температура при работа.

Около 2 седмици след процедурата повечето от космите в третираната зона падат. С всяка следваща процедура растежът им се забавя и окосмяването намалява.

За най-добри резултати препоръчваме третиране между 5 и 10 пъти, след което се правят една или две поддържащи процедури годишно.

Предимства на лазерната епилация

– Трайно премахва нежеланото окосмяване за продължителен период (около 10 години).

– Премахва „обърнатите косми“ и спомага за подобряване състоянието на фоликула, при проблеми с циреи и пъпки.

– Доказано е най-ефективният метод за борба с нежеланото окосмяване.

– Спестява време и средства в дългосрочен план.

– Това е инвестиция в доброто Ви самочувствие.

 


Вашият коментар

Your email address will not be published.Required fields are marked *